Tamborets tapissats


Comencem l’any tapissant tamborets, i aquest cop per un amic :). No és la primera vegada que tapisso tamborets, en el meu instagram podeu veure un parell de publicacions (1 i 2) de tamborets tapissats d’una manera diferent fent servir una de les tècniques que més m’agraden, l’upcycling. Però aquest cop vull compartir una manera molt més senzilla i ràpida perquè fàcilment puguis fer-ho tu mateix amb uns coixins (aquests son superxulos) i uns tamborets de fusta.

Tamborets tapissats amb coixins
Tamborets tapissats amb coixins

Material necessari i eines:

 • Coixins
 • Tamborets de fusta
 • Escuma (gruix 2cm)
 • Farcit de coixí
 • Tisores i/o cúter circular de tela
 • Regla
 • Descosidor
 • Grapadora per tapissar
 • Retolador

Temps d’execució:

2h

Dificultat:

Baixa

Preu aproximat:

30 € per tamboret

Pasos a seguir:

 1. Descosir els coixins:

Farem servir la tela d’uns coixins més grans (de 45x45cm) que la nostra base del tamboret. Nosaltres els descosirem però es poden tallar directament a la mida desitjada. Farem servir les dues teles del coixí perquè així sigui més resistent. Si tens qualsevol altre tipus de tela que t’agradi i sigui suficientment resistent pots estalviar-te aquest pas.

 1. Tallar i grapar l’ecuma:

Tallem l’escuma 2cm més gran que la nostra base del tamboret per encoixinar també els laterals de la base. En el nostre cas com que el tamboret és de 25x25cm, tallarem l’escuma a 27x27cm. Després graparem l’escuma a la base del tamboret per tal de que quedi ben centrada i no es mogui durant el procés de reompliment.

 1. Tallar els coixins a mida:

Tallem el coixí 10cm més gran que la nostra base del tamboret. Així tindrem marge per omplir de farcit, d’escuma i poder grapar-lo a la base. En el nostre cas serà de 35x35cm.

 1. Grapar els laterals

Grapem els laterals del tamboret, tots menys un, per on omplirem el farcit del coixí. La part més complicada son les cantonades. En el meu cas he tallat un tros de tela de la cantonada perquè no hi hagi tant gruix i les he doblegat com es pot veure a la imatge.

 1. Omplir amb el farcit de coixí:

Omplim amb el farcit de coixí segons els nostre gust. Comencem tenint cura de que quedi ben repartit sobretot per les cantonades. Finalment tanquem l’últim lateral i les dues cantonades grapant com en el pas anterior.

i Voilà!!

ja tenim uns tamborets personalitzats al nostre gust, molt fàcils de fer i super còmodes.

Sembla que al Xoel també li agraden els nous tamborets.
La inspiració existeix, però t’ha de trobar treballant.
Pablo Picasso