Cortina feta de taps de suro


Aquest projecte feia moooolt de temps que el tenia en ment i per fi ja tinc la meva cortina feta de taps de suro. Primer moltíssimes gràcies a tots els que heu guardats els taps pensant en mi, sense vosaltres no haguès estat posible fer aquesta magnífica cortina. A casa ens agrada força el vi però no donem per tant 😉 Espero que us animeu i comenceu a convèncer els vostres familiars, coneguts i amics que us guardin els taps de suro per fer la vostra cortina.

Material necessari i eines:

 • Taps de suro
 • Bagues tancades (també anomenades hembrillas).
 • Bagues obertes (també anomenades hembrillas).
 • Fil de pescar
 • Alicates de tall
 • Suport de fusta

Temps d’execució:

40h

Dificultat:

Fàcil

Preu aproximat:

45€

Sempre intentarem reutilitzar material d’altres manualitats i sino no es posible podrem trobar preus més econonòmics en fires i compra al engros.

 • Cargols de ganxo tancat (paquets de 100 unitats) 7€ a amazon millor preu, no millor qualitat
 • Cargols de de ganxo obert (paquet de 50 unitats) 3,5 € a amazon, millor preu no millor qualitat
 • Fil de pescar 2€ a amazon, millor preu no millor qualitat.
 • Soport de fusta, es pot fer servir taulons de fusta de palet.

Passos a seguir:

 1. Recopilar taps de suro, tants com siguin necessaris per crear la nostra cortina, que prèviament haurem dissenyat. En el nostra cas la cortina tindrà un espai en forma de porta feta per les mateixes tires de taps de suro.
Taps de suro
Taps de suro
 1. Inserir les bagues tancades a banda i banda del tap de suro. Nosaltres hem fet servir bagues tancades de diferents mides, perquè ens ha costat molt trobar tantes de la mateixa mida.
Bagues ("hembrillas")
Bagues (“hembrillas”)
 1. Unir els taps de suro amb els cargols de ganxo inserits amb fil de pescar. Fer tires amb tants taps com sigui necessari per cobrir les mides de la nostra cortina.
Unió dels taps per fer les tires
Unió dels taps per fer les tires
 1. Preparar el suport de la nostra cortina. Com a suport hem escollit una fusta de pi tallada a la mida justa del fals sostre on anirá la cortina. La polirem i en els nostre cas no la vam pintar ni envernissar (teniem masses ganes de veure-la acabada i el color ja ens agradava). I afegim bagues obertes a la distancia que nosaltres volguem, depenent de la densitat de tires que volguem a la nostra cortina. Nosaltres hem deixat 3 cm entre baga i baga. Finalment penjarem el suport al sostre amb tacs i cargols.
Suport de pi amb les bagues obertes
Suport de pi amb les bagues obertes
 1. Unir les tires amb el suport de fusta amb cargols de ganxo obert (Bagues). Donar forma a la porta. Nosaltres hem deixat un espai fent la forma d’un arc rodó, però això serà a gust de consumidor. Tot i així, jo et recomano possar una porta (fent la forma que tu volguis, per no estar constantment movent les tires de la cortina. D’aquesta manera evites que set caiguin o es desfacin les tires de la cortina.
Tires de la cortina
Tires de la cortina

I finalment aquí us deixo un parell de fotos de la cortina acabada. Us podria ensenyar mil perquè son molt fotogèniques a les diferents hores del dia però em sembla suficient. Ara espero i desitjo veure les vostres fotos amb el hashstag #cortinatapsdesuro al instagram.