Estora per jardineria


Avui us presento un projecte relativament fàcil de fer i que és ideal pels amants de la jardineria domèstica com és el meu cas. En els temps que corren avui en dia on costa trobar diaris per casa, he pensat en crear aquesta estora per jardineria totalment impermeable i fàcil de recollir i guardar. Espero que us sigui tan útil com m´és a mi i sinó teniu ganes de fer-la ús deixo l'enllaç perquè pugueu comprar-la directament.

Vista-aeria-estora-

Material i Eines necessàries:

  • Tela plastificada 70x50cm
  • Cinta resistent per fer rivet de 2,5 cm(aprox. 3m)
  • Botons de clip, també anomenats botons de pressió o Snaps  (10 unitats) i estris per posar-los
  • Punxó o eina per fer forats al cinturó, també és coneix com alicates de troquelat o encunyat
  • Màquina de cosir domèstica o plana
  • Fil de cosir gruixut i prim
  • Agulles de cosir texans o material gruixut, depenent del tipus de tela
  • Premsateles per cosir rivet (no és necessari però et facilita molt la vida)

Temps d’execució:

3h

Dificultat:

Mitjana

Preu aproximat:

10€

Pasos a seguir:

1. Definir les mides de l’estora

Per fer les tires de tancament fem servir la mateixa cinta resistent de 2,5cm amb la que farem més endavant el rivet de l'estora. Tallarem dues tires de 14cm. En un dels dos extrem dobleguem la cinta 2cm tal i com es veu a la primera imatge per cosir un quadrat en tot el perímetre amb puntada simple.

Un cop tinguem fetes les dues cintes les presentem en la nostra estora.  Les ubicarem en la part exterior de la estora a la meitat de la meitat de un lateral curt de l'estora, és a dir a 12,5 cm del extrem. Les cosirem amb puntada simple a 0,5cm de la vora amb les dues cares bones cap amunt.

Mides-Estora

2. Confeccionar les tires de tancament

Per definir les mides, en el meu cas, he tingut en compte la taula on normalment faig els treballs de jardineria (trasplantaments, regar les orquídies, etc) i també la rigidesa de la tela de l’estora. Hem de tenir en compte que la tela ha de ser suficientment rígida perquè les parets es mantinguin i així pugui retenir tant la terra con l’aigua dins de l’estora.

Un cop tinguem fetes les dues cintes les presentem en la nostra estora.  Les ubicarem en la part exterior de la estora a la meitat de la meitat de un lateral curt de l’estora, és a dir a 12,5 cm del extrem. Les cosirem amb puntada simple a 0,5cm de la vora amb les dues cares bones cap amunt.

3. Cosir el rivet o bies

Per cosir el rivet hem fet servir cinta resistent de 2,5cm i 2 tipus de fils, un de més gruixut per la part de dalt i un de més prim per la canilla. Tot i que es pot fer servir el mateix fil amb la meva màquina de cosir domèstica vaig tenir problemes per cosir-lo només amb el fil gruixut. Per facilitar-nos la feina farem servir el premsatela per rivet però també es pot fer amb el premsatela normal, tenint cura de cosir la tela entremig de les dues parts de la cinta. Tindrem especial cura en les cantonades per tal de que no se’ns escapin les puntades del rivet.

Finalment deixarem uns 10cm sense cosir tan al principi com al final, per fer el tancament del rivet de forma manual.

Aquí et deixo l’enllaç d’un vídeo on pots consultar com fer el rivet amb premsatela per rivet.

4. Tancar el rivet o bies (rematar)

Començarem per fer una senyal on s’ajusten les dues puntes dels finals del nostre rivet amb un agulla o un guix. Després encarem cara bona amb cara bona tal i com es veu a la segona imatge i cosim en diagonal. A continuació tallem la part sobrant i com es veu a la tercera imatge ens quedarà el rivet unit en diagonal. Finalment cosim el rivet amb el premsateles normal acabant de cosir la part que quedava

Per mi aquest és el pas més complicat ja que si no ajustem bé els finals del rivet i sinó cosim bén bé en diagonal el 3r pas, el acabat del rivet no ens acabarà de queda bé. Però ja ho sabeu és qüestió de pràctica i no voler anar rapit. Al final d’aquest vídeo, que també he compartit en l’apartat anterior podeu veure més clar quins son els passos a seguir per tancar el rivet també anomenat rematar el bies.

5. Posar botons de clip:

A continuació passarem a posar els botons de clip. Començarem per fer els forats on ja havíem prèviament senyalitzat, per fer ho ens hem ajudat d’unes alicates de encunyat però podem fer servir qualsevol altre eine per foradar.

Un cop tenim els forats comencem a posar els botons de clip. Els botons de clip tenen quatre peces, dues llises que son les que aniran per la part exterior, i les altres dues que s’acoblaran i seran les que fan el tancament del botó de clip. Hi ha diferents tipus de botons de clip, els meus venien amb aquestes eines que van molt bé per apretar i que quedin ven subjectes les diferents parts.

Perquè la nostra estora es plegui millor a part de tenir en comte el parell de botons de les cantonades que han de donar forma al nostre reservori, disposarem els botons de clip de forma que facilitin el tancament de l’estora per la part més llarga.

Finalment posarem els botons a les dues tires encarats els dos cap a la mateixa banda perquè ens permeti tancar les tires quan pleguem la nostra estora.

6. A punt per començar a regar:

Arribat a aquest punt ja tenim llesta la nostra estora per jardineria a punt per començar a regar i trasplantar les nostres estimades plantes que allà on van donen vida.

Si no et veus en cor de fer la teva pròpia estora per jardineria aquí et deixo un enllaç on també pots comprar la meva estora en diferents colors i personalitzada amb el logo de Gâgamo.

L’amor per la jardineria és una llavor que un cop plantada mai no mor.
Gertrude Jekyll