Estora feta de camisetes velles


Moltes vegades s’ acumulen camisetes i camisetes a casa i una estora és una bona sortida per donar-li un bon ús i allargar la vida d’aquestes camisetes velles. En el meu cas aprofitant que tenim nou company de pis, el Xoel, un Shar Pei moníssim, m´he posta mans a la obra i li he fet una estora bastant fàcil de fer.

Material necessari:

  • Camisetes velles i no tant velles
  • Tisores
  • Fil i agulla
  • Vilene (paper que s’enganxa a la roba amb escalfor) que s’ enganxi per les dues bandes
  • Planxa
  • Roba per fer base de la estora (en el meu cas vaig trobar un tipus de roba encoixinada) que no rellisqui

Passos a seguir:

1. Primer de tot Treiem del amagatall aquelles camisetes que no fem servir (preferiblement que no tinguin costures) i les tallem fent un fil llarg que ens a servirà per fer les trenes. L’ amplada del tall dependrà de lo gruixuda que vols que sigui la trena. En el meu cas vaig fer la tira d’ uns 3-4 cm.

2. Per començar la primera trena agafem una tira d’ un color el doble de llarg que una altre tira d’ un color diferent (si prefereixes pots fer-la del mateix color). A la mitat de la tira llarga cosirem perpendicularment la tira més curta. Així aconseguirem tenir les tres tires per fer l’ inici de la trena i de l’ estora.

3. Un cop acabem la primera trena, fem una espiral donant forma a l’ estora. A continuació cosim l’espiral unint les trenes. Si tens traça amb la màquina de cosir, la millor manera és fer un cosit amb zig-zag per la part de sobre de l’ estora, però com que no és el meu cas, el cosit l´he fet a mà i per la part de darrera per poder-la amagar. Per unir les diferents trenes de colors cosim el final de les tires amb el inici de les noves tires de les trenes a afegir. A partir d’ aquí repetim el mateix procediment fins arribar a les mesures desitjada de l’ estora.

4. A continuació hem escollim la roba per la part de darrera de l’ estora. En el nostre cas hem escollit un tipus de roba encoixinada i de superfície rugosa. Així li donarà volum a l’estora i evitarem que rellisqui fàcilment. També necessitarem Vilene (amb pega per les dues bandes) per poder enganxar-la amb la part de darrera de l’ estora. Tallarem la roba i la Vilene amb la mateixa forma de l’estora.

5. Enganxem amb la planxa la Vilene a la roba escollida per la part de darrera de l’ estora. Recordeu utilitzar un tros de roba per no planxar directament sobre la vilene. Després trèiem el paper que protegeix l’ altre banda que enganxa i el posem sobre l’ estora i tornem a passar la planxa per enganxar-ho.

I ja tindrem acabada la nostra estora feta de camisetes reciclades, que ens encantarà!!! Pots trobar molts altres exemples d’estores a Pinterest.