Els meus primers passos en el món de la costura


Aquí us presento la meva primera camiseta i algunes altres peces de roba que he confeccionat jo mateixa. Estic tant contenta que no puc deixar de compartir-ho amb vosaltres. Doncs si, per fi me llençat a la piscina hi he començat un curs de nom Confeciona’t al Arxipelag creatiu amb la Vicky con a profe i he començat a cosir. Aquests son els meus primers passos en el món de la costuta i espero que això només sigui un començament d’ una llarga història en el món de confecció DIY. No pretenc fer un blog de costura que això he aprés que és tot un món que encara em queda lluny, però aquí us deixo els 4 passos generals a seguir per fer qualssevol peça de roba de les que he fet fins ara. Si esteu interessats en conèixer més sobre blogs consulteu el de la Vicky (ninadedrap), on també trobareu enllaços a altres blogs i aquí us deixo un parell més com Diario de Naii  i Betsy. Us animo a probar de crea la vostra pròpia roba, això si, avís navegant, és addictiu, un cop comences no pots parar.

Material necessari:

 • Patró a seguir ( es poden treure de revistes com ottobre,  la burda i  my image  o d’algunes plataformes especialitzades  o altres webs i blogs) amb tots els detalls a tenir en compte.
 • metre
 • Fulls en blanc (jo utilitzo aquells que tinc per reciclar, que tenen una cara en blanc)
 • impressora
 • Làmina de plàstic o fulls de patronatge o similars.
 • llapis de guix o cera
 • Cúter circular
 • Retoladors
 • Roba
 • Màquina de cosir
 • Overlock o recubridora
 • pinces
 • fils i agulles

Passos a seguir:

1.El primer pas i el més complicat és idear que vols fer. A mi m’ajuda molt Pinterest, és una plataforma social molt visual on pots trobar de tot per agafar idees.

2. Un cop més o menys tens una idea, buscar un patró a les revistes o les webs que n’hi han moltes. Molts dels patrons s´han de comprar per un preu bastant assequible (4-10€). En els patrons trobaràs pas per pas com cosir la peça triada. També trobaràs consells sobre quina és la roba més apropiada i els metres que necessites.

3. Falta triar la roba… Evidentment la tela és super important i tot un món  meravellós que no s’aprèn en dos dies. Et recomano visitar les botigues de teles de la teva ciutat i perdre’t una estona pel mercat dels Encants de Barcelona a veure que trobes. A continuació et deixo una llista de webs que pots consultar, n´hi ha moltíssimes. Ja veuràs que has d’ aprendre noms tècnics en Anglès, Alemany, Finlandès, etc. Pots fer una llista amb elles, al final aprendré idiomes també.

4. Prendre les teves mides per saber quina és la teva talla del patró triat.

5. Imprimir, Retallar i enganxar el patró seguint les indicacions que porta el mateix patró. S´ha d’anar amb compte amb imprimir el patró a la escala correcta, generalment trobaràs una guia dins del patró per fer-ho de forma correcta.

6. Calcar i tallar el patró de la teva talla a la làmina de plàstic o al paper de patronatge.

7. Posar el patró calcat sobre la tela escollida i marcar-ho a la roba amb el marge corresponent i tallar amb un cúter circular. Tenir en compte la direcció del fil, i el dret i l’ inrevés de la roba.

8. Cosir les peces tallades com si fos un puzle seguint les indicacions del patró i finalment posar-te la teva única i especial camiseta, jersei, pantaló o el que et proposis. A continuació us deixo algunes de les meves creacions perquè us inspirin i us poseu ben aviat en acció.