Restauració àtic


La restauració de l’àtic on actualment estem vivint va ser el nostre primer treball. Vam convertir unes golfes ple de trastos en el nostra estimada casa. Entre estudiar el disseny i les obres vam estar treballant 4 anys, que es diu ràpid. Evidentment sense la col·laboració del Ramon part molt activa en la execució, el Dafis “la reina madre” de la electricitat i alguns altres no hagués sigut possible dur a terme totes les meves idees boges i no tant boges.   Alguns dels elements més característics i que m’ agradaria destacar son:
  • Finestral: les golfes era un espai petit i amb una gran terrassa que s’ accedia per un parell de portes petites. Per poder fer un espai aprofitable per viure vam decidir agafar 1m de la terrassa i fer un gran finestral de banda a banda per integrar dins de l´habitatge la terrassa. El finestral té 3 fulles i les tres es poden moure, poden obrir tant per la part de la cuina com del menjador. A més a més aprofitàvem les grans vistes a la nostra inspiradora Muntanya de Montserrat.

  • Espais oberts i vius: com que l’ espai no és tant gran i sempre m´han agradat els espais oberts tipus Loft, vam estalviar envans i portes. La única porta que vam posar va ser abatible al lavabo.

  • Mobles de pladur: els mobles d’ obra m’ encanten i em recorda a les cases antigues d’ Andalusia o Ibiza, i l’ alternativa a l’ obra és el pladur. Vam dissenyar una paret de estanteries per projectar la imatge i desar tot el que era imatge i música. També vam dissenyar un moble que ens feia de capçal del llit, aprofitant la poca alçada del baixant de la taulada. Finalment vam projectar un armari de pladur que es va portar a terme més endavant i que ho trobareu en un també ho trobareu en un post.
  • El projector: el projector sempre va ser la nostra primera opció i per això vam adaptar la sala per poder veure la TV a través del projector. Per poder veure la TV durant el dia vam posar unes cortines screen opaques ja que la sala té una entrada de llum molt gran degut al gran finestral.
 
  • Gresite i pavès pel bany: el bany vam utilitzar un gresite de color groc i rejuntat de color negre que ens van treure els son durants uns quants dies al meu pare, a un col·lega seu i a mi. Perquè el gresite és molt xulu però molt complicat de treballar i evidentment les imperfeccions es noten, però son nostres. Les mampares de la dutxa les vam fer amb pavès.
 
  • La Terrassa: vam haver de fer-la més petita però tot i això es un luxe poder gaudir de la nostra terrasseta. Evidentment no hi podia faltar una hamaca i una barbacoa. Degut al sol vam haver de incorporar un gran tendal amb motor i sensor tant pel sol com pel vent. la nostra ultima contribució a la terrassa ha sigut l´hort vertical de la casa vertiflor del qual estem molt contents i n´hem pogut menjar maduixes, ciboulette, enciam, alls tendres, pebrot verd, xile,  albahaca, menta, timó i romaní, entre d´altres.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és . Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. Les dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.